Navštíveno 1939x

17.10.2007, 19:41 |
P@vel | Upraveno: 2007-10-17 19:42:34
Chlapy nemáte někdo nějaké triky, rady jak na leštění kol? Nechce se mi dávat takový prachy, radši si to udělám svépomocí

18.10.2007, 06:23 |
caras sundat z kola lak, smirglovat od 400 do 1200 do doby nez budes mit pocit ze to je relativne uz vylestene -az ten pocit nastane tak smirglovat dal, stridat smer smirglovani- jednou po obvodu jednou dovnitr a ven tak at se to obrusuje ucine a mizi skrabanecky, nakonec vylestit pastou- cim vic si das zalezet na brouseni tim lip to bude vypadat jinak na netu lze najit navody chce to jen hledat... tak pevnou vuli a nervy

18.10.2007, 07:52 |
Dudu_481 | Upraveno: 2007-10-18 07:52:55
leštění svépomocí - to je přesně důvod proč pak lidi na leštění nadávaj. Že to oxiduje, jak je to na hov.. bla bla bla
Problém je v tom, že každá i mikroskopická rejha je důvod k oxidaci a mnohem složitějšímu udržení lesku. Sice už tohle delší dobu jde kolem mě ale přesto moje rada zní: pokud chceš mít leštěný kola tak to nech na někom kdo ví co dělá. Od prvního pokusu vyleštit kola do doby kdy jsem se odvážil "ukázat" první leštěný kolo uběhly 3roky zkoušení stylem pokus omyl....
Ale jinak caracas to popsal velice dobře. Pokud nejsi vybavenej tak je to hodně o trpělivosti a vůli.
P@vel : Dost záleží na tom jaké kola to jsou, také jsem skoušel leštit kola a pak jsem to vzdal, je s tim taková práce že jsem na to neměl čas ani nervy.
Měl jsem kola, kam se nedalo dostat vrtačkou, tak že jsem musel ručně.
Vřele doporučuji si to nechat udělat, když jsem viděl fotky tak to stejně dle mého nevyleštíš tak jak to třeba dělá zde :
[ Link ]

18.10.2007, 14:01 |
VWoky hlavně jde taky o kvalitní pastu a to ty si kupovat nebudeš takže.....pokud chceš lesk nech to odborníkům
Ja bych to prirovnal ke kvalitnimu lakovani, ano, muzes si nalakovat auto doma v garazi, koupis si stejny kvalitni barvy, krasne si to pripravis a pak nastrikas. Jenze vysledek se jaksi nedostavi, ono se to hezky teoreticky vysveluje, ale ta praxe je proste k nezaplaceni. A susici box si k tomu doma na zahrade stavet nebudes
Na duhou stranu verim, ze kdo se lestenim zabejva profesionalne, hodne rucni prace necha strojum;o)